dimecres, 21 de novembre del 2012

MAPES CONCEPTUALS COM A EINES DE SUPORT

La creació d'un mapa conceptual ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema. Habitualment, la creació del mapa passa per diversos estadis: selecció i jerarquització de conceptes (fer una llista i ordenar-la), reflexió sobre la relació cada concepte amb tots els altres (cercar els connectors), concepció d'una representació gràfica adequada (dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent)...

En altres ocasions elaborem el mapa a partir d'una estratègia menys sistemàtica. En aquests casos solem partir d'un concepte i anem afegint, un a un els altres i els connectors corresponents. Per acabar, ordenem el mapa i tornem a situar els conceptes de forma coherent.
La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.

Hem utilitzat Cmap Tools per crear mapes conceptuals i he pogut observar que és més difícil del que em semblava fer un mapa perquè jo em deixava moltes dades importants.
Teníem un tema   per tractar que s’anomenava ''El dinar de Nadal'' amb una explicació i a partir d’això havíem de crear el nostre propi mapa conceptual intentant no deixar-nos cap informació. 

Penso que és un programa més que conec, em potser molt útil i és una bona idea per planificar les idees personals per tractar algun tema.


webs consultades:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els-mapes.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada