divendres, 30 de novembre del 2012

Analitzar un blog educatiu

El bloc triat per realitzar aquesta tasca és: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/
Pautes que hem de seguir:
 • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....)
 • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
 • Qui els publica? 
 • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,... 
 • Quina plataforma utilitzen? 
 • Com són les entrades?
 • Quines competències s’hi treballa? 
 • Hi ha comentaris? 
 • A qui va dirigit?
 • Hi ha blocroll? 

En aquest bloc, trobem una sèrie de continguts com són: imatges i vídeos en els quals s'explica de manera lògica i ordenada de què tracten cadascun, per tal de que els pares puguin estar aprop de l'educació dels seus fills i filles i estar directament relacionats amb l'escola. Els videos i imatges estan en un format propi o referenciats des de magatzems de contingut, com ara són: Youtube, Odeo, Flickr...
El bloc dels nens i nenes de la cuca fera es basa en un bloc de centre, ja que és semblant a una revista digital on s'hi integren textos informatius, testimonis de les activitats realitzades dins o fora del centre, difonen programes educatius com ara animació a la lectura, etc.
Els autors de les publicacions són diversos, ja que trobem a diferents mestres realitzant aquesta tasca.
La seva estructura és:
  1. Capçalera amb el títol i una entrada central amb els diferents punts que podem visitar: Home, Cargols, El sol...
  2. Entrades o artícles ordenats per ordre cronològic invers, de manera que el més recent apareix en primer lloc. 
  3. En el lateral trobem els arxius del blog, comentaris i un llistat de blogs.
  4. Existeixen diversos complements en aquesta barra lateral com ara: un rellotge i un calendari.
  5. En el centre hi han les diferents entrades creades pels mestres, on només poden accedir els autors autoritzats i l'administrador.
  6. A la part inferior del blog, hi trobem una sèrie d'elements per tal de poder agregar el blog als diferents llocs, com per exemple: RSS BLOG.
El bloc està creat amb una versió de Xtec blocs que utilitza com a base la plataformaWordpress, que és una de les plataformes dels blogs més popular i potents disponible actualment, totalment gratuït i de codi obert.
Les seves entrades són d'una lletra fàcil de llegir de color negre, títols amb diferents varietats de color (verd) per tal de destacar-los de la resta. 
I els títols de les diferents aportacions (entrades, arxius, llista de blogs) de color taronja.
Les competències, aprenentatges que es consideren imprescindibles per poder aconseguir la realització personal i ser capaç de desenvolupar un aprenentatge permanent al llarg de la vida, són  bàsicament la lingüística.
S'hi troben diferents comentaris dels pares i mares dels alumnes, mostrant la seva gratificació davant la tasca que està elaborant el centre, en compartir les diferents activitats que estan realitzant els nens i nenes.
Va dirigit aquelles persones que estan directa o indirectament relaciones amb aquest tema, l'adaptació dels nens i nenes a l'aula.
Aquest bloc conté un Blocroll que es troba situat a la barra lateral dreta, en el qual trobem diferents enllaços que ens condueixen a altres tipus de blocs.

webs consultades: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada