dimecres, 26 de desembre del 2012

BON NADAL!

Bon dia a tots i totes!!

Espero que les vacances estiguin anat molt bé, m'agradaria desitjar-vos un bon nadal i unes bones festes per a tots!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Bn67I6L6sfY

Fins aviat!!

webs consultades:
http://www.youtube.com/watch?v=Bn67I6L6sfY

dimarts, 25 de desembre del 2012

LA TARDOR (TRES I TRES)

Bona tarda a tothom!

L'altre dia la nostra professora Gloria Prats ens va donar el resultat de la cançó que vam haver de fer, utilitzant la mateixa melodia que la cançó de "tres i tres" tenint en compte els accents.
La canço que vaig fer es diu: "la tardor", i diu així:

Ara arriba la tardor i cauen les fulles
ara arriba la tardor i cauen les fulles.
Si volem collir bolets "nem" a la muntanya
Si volem collir bolets  "nem" a la muntanya.

Fins aviat!!!

dimecres, 19 de desembre del 2012

Viquipèdia i treball col·laboratiu

La Viquipèdia és la versió catalana del projecte http://www.wikipedia.org. Aquesta és una enciclopèdia formada en conjunt per alguns sels seus propis lectors que es va actualizatzant diàriament per els usuaris.
La viquipèdia NO és:
- Una enciclopèdia de paper, ja que per això està el Viccionari.
- Un diccionari.
- Una editorial d'idees originals.
- Plataforma de promoció. 
- Dipòsit d'enllaços o fitxers.
- Servei de pàgines personals.
- Directori, ja que per això està la Viquidites.
- Manual ni guia, Viquillibres és el lloc ideal.
- Col·lecció indiscriminada d'informació.
- Anarquia, democràcia, burocràcia o camp de batalla.     

TREBALL COL·LABORATIU
Vam realitzar una tasca a classe en grups de dos, que consistia en: modificar o afegir informació a la Viquipèdia tenint en compte tots els seus pilars i normes.
En el meu cas,vaig  treballar juntament amb la Sandra Fumero i vam optar per afegir informació que no trobavem.
Per això, vam cercar en el buscador jocs simbòlics i vam poder observar que faltaven racons que haviem treballat a l'aula de música concretament, així que el vam afegir i acte seguit vam crear un enllaç on aprofundiem la seva explicació. Aquí teniu la pàgina principal on vam afegir el racó de música: http://ca.wikipedia.org/wiki/Joc_simb%C3%B2lic   
I aquí la pàgina on està explicat en què consisteix el racó: 




dilluns, 17 de desembre del 2012

TAXONOMIA DE BLOOM

Bona tarda a tothom!!
 
Avui, hem parlat sobre l'aprenentatge amb ordinadors, però ens hem centrat parlant sobre la taxonomia de Bloom. A continuació podreu veure un resum sobre la taxonomia de Bloom i el procés en els anys:

1956:

Benjamin Bloom va crear una classificació de les activitats educatives. Aquesta classificació es coneix amb el nom de taxonomia de bloom, aquesta estava classificada de les activitats més simples a les més complexes. I en va determinar l'àmbit i el domini cognitiu afectiu i psicomotor.

2000:

L'any 200 es va tornar a revistar i es va decidir incorporar accions en forma de verbs. Com a fonaments de les capacitats. 
 
http://www.eduteka.org/imgbd/23/23-11/ImagBloom.jpg



2008:

L'any 2008 es va tornar a revisar per a poder actualitzar-la a l'era digital. Van complementar les categories dels verbs i les eines del món digital que possivilitaven el desenvolupament de les capacitats de:
 
- RECORDAR
- COMPRENDRE
- APLICAR
- ANALITZAR
- AVALUAR
- CREAR  
 
Fins aviat!!!
 
webs consultades:
http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadro.php3 

divendres, 14 de desembre del 2012

DESDE DENTRO

Hola tothom!!
El treball modular de música i plàstica el vaig fer amb la Clara Maestre, la Irene Bazán i amb l'Anna Arranz.
Ho vam fer sobre el recurregut de la por i ho vam titular DESDE DENTRO.

TREBALL MODULAR: “Desde dentro”.



EXPLICACIÓ I JUSTIFICACIÓ DEL TEMA TRIAT:

TEMA: El recorregut.
TÍTOL: “Desde dentro”.

El tema que hem escollit és el recorregut de la por, ja que des del primer moment varem pensar en la globalitat d’aquesta temàtica. Poc a poc, vam anar elaborant i especificant-ne l’estructura de la nostra creació audiovisual.

Finalment, ens vam centrar en els efectes que es manifesten progressivament dins de la ment de la persona, que està patint una situació d’angoixa, desesperació, angúnia i en definitiva, por.

Hem escollit aquest tema, perquè la por es manifesta de manera innata en les persones. Tots hem sentit aquesta alteració en el nostre estat d’ànim, ja sigui causat per: un perill, una situació adversa, un sentiment de pèrdua, la conseqüència dels nostres actes i la soledat, entre d’altres.

El nostre treball, vol reflectir la por que passa un individu quan es troba en situació de perill, sense cap recolzament físic d’una persona. Aquesta mateixa situació, es viuria de diferent manera si fos acompanyat d’altres persones.

En nostre vídeo reflecteix l’experiència en una situació de por, vista des dels ulls de la persona que ho està patint. D’aquesta manera volem empatitzar als espectadors amb la protagonista del vídeo.

Hem volgut que la nostra gravació sigui en blanc i negre perquè dóna l’efecte d’una visió menys nítida i s’adequa a la visió nocturna de la noia i així crear un ambient més tenebrós. Cal destacar que l’ idioma triat en el nostre vídeo , que és el castellà, té un motiu merament filmogràfic i estètic a l’hora de ser transmès a l’espectador.

DESENVOLUPAMENT DE LA NARRACIÓ DEL TEMA:

JUSTIFICACIÓ DE LES SEQÜÈNCIES FÍLMIQUES:

JUSTIFICACIÓ DE LES SEQÜÈNCIES MUSICALS:


TÍTOL:

Comença amb una pantalla negra on van apareixen lletres blanques del títol del audiovisual.


La primera seqüència del vídeo es la pantalla negra, perquè simbolitza la por, la soledat… Seguidament surten les lletres amb blanc que es van degradant cap a gris per contrastar amb el fons de la pantalla, ja que ho relacionem a les pel·lícules de por.
Aquestes lletres són en majúscules per captar l’atenció de l’espectador.
La animació seleccionada per aquesta seqüència li dona un caire d’intriga, de misteri…

La part musical volíem que fos impactant i intrigant, i a la vegada facilitar a l’espectador a que s’endinsés en el paper. També es pot apreciar com va augmentant el nivell del so  considerant que d’aquesta manera reflectim i potenciem el que volem transmetre.

ESCENA 1:

En aquesta primera escena, veiem com una persona està pujant les escales amb desesperació per arribar a casa seva i sentir-se protegida. Quan arriba a la porta, s’afanya per treure les claus, mentre de fons s’escolten les passes d’ algú. Obre la porta neguitosament i la tanca de cop.




En aquests primers moments la qualitat de la imatge ens indica la perspectiva de la visió de la persona en una situació extrema, on els elements externs passen a un segon pla.
Seguidament s’enfoca la seva mà buscant les claus per transmetre el nerviosisme de la persona. En el moment d’obrir la porta trobem un primer pla del pany per donar rellevància a aquest moment.

En la primera escena podem escoltar els passos de la noia pujant les escales ràpidament.

Al arribar a la porta s’escolta com remena la bossa buscant les claus, fins que les troba, les treu i se senten les claus fins que obre la porta.
De fons s’escolten passos fluixos però molt  intens d’ algú.

A continuació se sent un fort cop al tancar la porta bruscament.  

ESCENA 2:

La noia entra a la casa avançant lentament i s’escolten cops a la porta des de fora. Es gira bruscament i no troba a ningú. Continua avançant  fins que arriba al menjador, on fa una vista molt detallada d’aquest espai, però hi ha un moment que apareix una ombra, en un primer moment passa desapercebuda, fins que se’n adona i es gira per
mirar-la i ja no hi és. Només veu el moviment de la cortina.























En aquesta escena es pot veure la lentitud de la càmera fins el moment que sent els cops a la porta i fa un gir brusc dirigint-se aquesta. Seguidament torna a fer la observació lenta i atenta inspeccionant l’habitatge. En un moment concret torna a fixar la càmera en un pla anterior ja inspeccionat.

En aquesta escena s’escolta la forta i accelerada respiració de la noia i els seus passos.

Just comença a caminar i s’escolten cops a la porta des de fora.( Com si volguessin entrar)

Està tot en silenci. Només es pot apreciar la seva respiració interna.

ESCENA 3:

Continua avançant en busca d’aquesta ombra misteriosa dirigint-se cap a la cuina, quan escolta el soroll de la porta del lavabo, es gira lentament per comprovar que no hi ha ningú i segueix cap endavant quan es troba de nou amb l’ombra davant seu i de cop aquesta s’amaga.
La noia entra a la cuina per observa i no troba res. En aquest moment se sent com s’obre l’aixeta del lavabo,es gira ràpidament i va cap allà.
Al arribar tanca l’aixeta, posa les mans sobre la pica i es gira lentament
per mirar cap enrere.


En primer lloc es veu una imatge negra simbolitzant el parpelleig.

  A continuació és visualitza el moviment lent de la càmera fent un pla general del que té al davant. Tot seguit fa gir brusc de 180º enfocant al costat oposat del que estava.

Desprès torna a la posició anterior però amb una certa inclinació cap a baix i observa la part baixa d’una ombra. Aquest fet fa que dirigeixi la mirada ràpidament cap amunt  i amb una mirada fixa.

Tot seguit fa una observació de la cambra fins que sent l’aigua i va amb molta lentitud i pànic dirigint-se al lavabo per apagar-la, on es veu un primer  pla de la seva mà apagant l’aixeta i un recolzament de desesperació.

 De cop i volta, fa un gir enrere i s’acaba l’escena amb negre.

Continuem amb l’escena 3, on la protagonista va caminant lentament cap a la cuina i de sobte s’escolta la porta del lavabo grinyolar.

Molt nerviosa segueix cap a la cuina, quan es troba a l’ombra davant seu i es pot escoltar com s’espanta.

Segueix escoltant-se la seva forta respiració fins que sobtadament se sent com s’obre l’aixeta del lavabo.

Es dirigeix cap allà i quan arriba, s’escolta com tanca l’aixeta.

ESCENA 4:

Tot seguit la noia torna a mirar cap endavant i es troba escrit on abans no hi havia res. El qual fa que li agafi un moment de desesperació, i finalment cau al terra.


El gir anterior torna a la seva posició inicial i els ulls observen una frase escrita degradada que posa “eres tú” amb la qual la noia arriba a la desesperació. A partir d’aquí vam voler utilitzar els moviments ràpids de càmera que provoca aquesta desesperació fins que cau al terra

S’ escolta la respiració cada cop més de pressa, i finalment diu aquesta frase:

“ Por favor que acabe ya”

S’escolta el soroll dels seus passos corrents, acompanyades de la respiració accelerada, fins que cau a terra i es produeix un silenci.

ESCENA 5:

La noia està dormint .
Sona el despertador i s’incorpora sobtadament, en aquest moment es troba amb l’ombra davant seu,s’afanya  per obrir el llum, torna a mirar i l’ombra ja no hi és.

Torna a estirar-se i tanca els ulls.

Hem volgut deixar el final d’aquesta manera perquè cada espectador pugui imaginar el seu final.









En aquest primer tram de l’escena es veu tot fosc, la qual cosa vam voler simbolitzar la noia dormint. Quan sona el despertador la càmera fa el moviment de la persona aixecant mitja part del cos. En aquest moment observa l’ombra en primer pla i ràpidament fa un gir sec dirigint-se a la tauleta de nit on encén el llum. Retorna la seva mirada al punt on havia visualitzat l’ombra i ja no hi és... En aquest moment de no entendre res, fa un moviment de caure enrere representant el no poder més amb la situació i finalment tanca els ulls, és a dir, es queda la pantalla amb negre.


Amb la pantalla de color negre, només es pot apreciar la respiració d’aquesta persona dormint amb els ulls tancats.

Sobtadament sona el despertador i mentre s’ incorpora d’un bot, s’escolta la por que té aquesta noia.

Es gira per buscar l’ interruptor de la llum i s’escolta com el remena fins que el troba i finalment l’encén.

Torna a mirar cap endavant i s’estira al llit tot just amb un sospir.

Aquí es quan torna el silenci.

CRÈDITS:

Per finalitzar el nostre vídeo, vam utilitzar un fons de pantalla negre i tot seguit surt l’agraïment i les creadores.

L’última seqüència del vídeo és amb el fons negre per què volíem finalitzar-ho de la mateixa manera que ho començàvem.

L’animació utilitzada és per facilitar la lectura de l’espectador i a més a més a nivell filmogràfic es el més comú.

Amb els crèdits hem volgut posar la mateixa melodia que apareix al principi, per continuar amb la intriga i reforçar el missatge que volem transmetre.

Espero que us agradi!
Fins aviat!!!